Rijlessen in Rosmalen


Rijlessen in Rosmalen en Den Bosch

Bij verkeersschool Vlaspoel kun je terecht voor rijlessen in Rosmalen, Den Bosch en alle omliggende dorpen. Zowel voor de praktijklessen als theorie ben je bij Vlaspoel aan het juiste adres. 


Praktijk

Je kunt bij onze rijschool kiezen voor een reguliere opleiding, een spoedopleiding of een opfriscursus. Bij de reguliere opleiding kan de opbouw bestaan uit losse rijlessen van bijv. 1 lesblok van 2 uur per week.

Kies je voor onze spoedopleiding dan maken wij vooraf een afspraak om de lengte van de rijlessen, de lestijden en de examendatum af te spreken. Dit doen we door middel van een intakegesprek, waarin we bepalen welk pakket het beste bij je past. Hieronder valt ook een proefles van 60 min die gratis is. Het voordeel hiervan is dat je op voorhand weet wat je opleiding gaat kosten en wanneer je op examen gaat. Betaling van de spoedopleiding geschiedt in 2 delen. Je betaalt het eerste deel bij inschrijving en het tweede deel voor aanvang van je eerste rijles.

Wij adviseren je je theorie af te ronden voordat je met de rijlessen begint. Je hebt dan al voldoende kennis van verkeersregels en dat bevordert je leerproces, waardoor je dus eerder op examen kunt gaan.

Om je leerproces te optimaliseren, les je alleen met een instructeur. Je lest dus niet met andere leerlingen. Je krijgt op deze manier individuele aandacht, die vereist is om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je examen. Je wordt op een door jou aangegeven locatie opgehaald en teruggebracht.

Een opfriscursus bestaat uit een aantal lessen die gericht zijn op een specifieke vraag. Je kunt hier denken aan extra aandacht voor angst bij het rijden op de snelweg, het rijden in drukte of in het donker. Met een paar lessen helpen wij je graag van je angst af en kruip je weer met plezier achter het stuur.

Onze lessen worden verzorgd door een WRM gecertificeerd instructeur.

Theorie

Als je examen wilt doen voor de personenauto (categorie B), is het een vereiste dat je geslaagd bent voor je theorie-examen. Je kunt dit zelf aanvragen op http://www.cbr.nl

 Het theorie-examen bestaat uit 3 onderdelen.

    1. 10 vragen over verkeersinzicht
    2. 30 vragen over verkeersregels
    3. 25 vragen over gevaarherkenning

Als je 35 van de 40 vragen goed hebt beantwoord van de onderdelen verkeersregels en verkeersinzicht en 12 van de 25 vragen van het onderdeel gevaarherkenning ben je geslaagd!
Je ontvangt dan na afloop een uitslagformulier. Dit is 1 jaar en 6 maanden geldig.

 


design RBEE vormgeving - implementation E-Difference